Tuesday, February 15, 2011

Apek Oh Apek



Bukan nak cerita pasal Apek ni la.. Nak gosip pasal Apek lagi sorang ni..


.



.



.

Haa..Apek ni la baru betul..
tapi bukan Apek bawak basikal tua, Apek bawak motor tua.


Alkisahnya, semalam masa on the way pergi sekolah, sorang Apek dah langgar kereta Cikgu. Cikgu memang terkejut, terkujat sampai nak pecah jantung ni uolllss~ Mana taknya, dok feeling-feeling nyanyi lagu Di Persimpangan Dilema, tetiba bunyi gedanggg! Dalam kepala, dok pikir habislah kereta aku. Apek tu pulak dah jatuh tergolek kat tengah jalan. Jalan pulak bukan jalan-jalan kecik ni, jalan besor ha.. Memang keta lalu lalang. Nasib baiklah takde lori or kereta kat belakang. Kalo tak, memang dah "selamat" dah Apek tu. Yang sempoinya, elok je Apek tu boleh bangun, dia terus je blah macamtu. Takutla tu sebab dah salahkan. Mana taknya, nak belok kanan main kuar je kan. Tak tengok ada keta ke tak.. Saksi kejadian pun cakap Cikgu tak salah. Legaa~ Kereta pun ok. Takde calar teruk.


Pesanan untuk penunggang motor, silalah bawak motor dengan berhemah. Nak cross tu, bagila signal. Tengok kiri kanan dulu. Jangan main keluar je. 



cikgu_farhana: malang tak berbau, sebab tu kena baca doa naik kenderaan.

2 comments:

  1. takpa. kita pun bertimbang rasa jugak,kan

    ReplyDelete
  2. burn~tu la..nasibla saya ni berhati perut..:P

    ReplyDelete

Komen jangan tak komen. Siapa komen, saya bagi 20 sen..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails