Thursday, November 11, 2010

Getuk Ubi

Tadi tengok post Kak Jaja pasal ubi rebus. Memang terliur. (T____T)


Tiba-tiba teringat masa kecik-kecik dulu, mak selalu buat GETUK UBI.
Bukan getuk ubi goreng.
Ni yang lenyek-lenyek, campur kelapa, gula, garam sikit, lepas tu mampatkan dalam loyang. Siap! Boleh potong. Memang sempoi. Sedap gila!


Ni la rupanya. Terjumpa pulak dekat google. Memang sedap. Aduyaiii. Cepatla cuti sekolah. Nak balik JB!!



Mak, Adik nak GETUK UBI!!



cikgucomey:cicah sambal bilis lagi sedap.nyum3

12 comments:

  1. terliur la..nampak mcm sedap..=)peberet ni..

    ReplyDelete
  2. x der pulak yg nk buat niaga menda ni erk. kalau x, bleh rasa ... he33

    ReplyDelete
  3. First time dengar tentang getuk ubi. It looks nice tho.

    Nisa

    ReplyDelete
  4. uish..ada orang terliur tgk ubi kayu rebus kat blog akak rupanya..cuti sek nanti minta mak buat kan ek...

    ReplyDelete
  5. wachak~nanti mai penang, singgah umah eh..saya buatkan.hehe

    ReplyDelete
  6. cikgu isza~yeke??orang johor memang biasa makan getuk ubi ni..especially org jawa.hehe

    ReplyDelete
  7. khairunnisa': 1st time dengar ek..okla tu.belajar satu perkataan baru.hehe

    ReplyDelete
  8. kak jaja~hehe..memang pun!mesti soh mak buat nti.hihihi

    ReplyDelete

Komen jangan tak komen. Siapa komen, saya bagi 20 sen..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails