Tadi tengok post Kak Jaja pasal ubi rebus. Memang terliur. (T____T)
Tiba-tiba teringat masa kecik-kecik dulu, mak selalu buat GETUK UBI.
Bukan getuk ubi goreng.
Ni yang lenyek-lenyek, campur kelapa, gula, garam sikit, lepas tu mampatkan dalam loyang. Siap! Boleh potong. Memang sempoi. Sedap gila!
Ni la rupanya. Terjumpa pulak dekat google. Memang sedap. Aduyaiii. Cepatla cuti sekolah. Nak balik JB!!
terliur la..nampak mcm sedap..=)peberet ni..
ReplyDeletebidadari~faveret akak gak!
ReplyDeletex der pulak yg nk buat niaga menda ni erk. kalau x, bleh rasa ... he33
ReplyDeletepertama kali dengar..
ReplyDeletenanti tlg pos kat aku skit.. :P
ReplyDeleteFirst time dengar tentang getuk ubi. It looks nice tho.
ReplyDeleteNisa
uish..ada orang terliur tgk ubi kayu rebus kat blog akak rupanya..cuti sek nanti minta mak buat kan ek...
ReplyDeletewachak~nanti mai penang, singgah umah eh..saya buatkan.hehe
ReplyDeletecikgu isza~yeke??orang johor memang biasa makan getuk ubi ni..especially org jawa.hehe
ReplyDeleteheidi shafiq~boleh2
ReplyDeletekhairunnisa': 1st time dengar ek..okla tu.belajar satu perkataan baru.hehe
ReplyDeletekak jaja~hehe..memang pun!mesti soh mak buat nti.hihihi
ReplyDelete