Thursday, August 19, 2010

Menu Buka Puasa Hari Ni

Nak buka apa hari ni??

CikguComey plan nak buat APAM GULA HANGUS. Tekak ni macam teringin la sangat nak makan kuih apam ni. *aik,ngidam ke??hihi.mmg selalu ngidam pun.hahaha*


Cedok gambo Mamafami. Mintak halal ye Mama. Tapi kat umah mak ni takde acuan. CikguComey boh dalam loyang aje la.


Hari ni Abah dah request nak makan kuew tiaw. Orang Johor panggil MEE TIAW. Tak kisahla. Bendanya sama je kan. Dah siap rebus kerang bagai. Confirmla CikguComey kena masak kuew tiaw goreng kaw2.


Mesti meriah macam ni. Ada udang. Boh telur. Kerang lagi.
Perhhhh terangkat beb! Hehe. Berangan je. Tengokla nanti hasilnya.


Harap2la jadik 2 menu ni. Jangan hangat-hangat tahi ayam sudah. Hehe



cikgucomey:bila makan nasik je nak muntah.apa kess??

6 comments:

  1. salam,

    apam gula hangus mmg sedap (tak pernah buat bentuk apam..selalunya kek gula hangus). sama ke? hehe!

    semoga tercapai hasrat di hati nak mamam semer tu :D

    ReplyDelete
  2. salam kak lynn,

    alhamdulillah dapat mamam semalam.ehehe.apam gula hangus ngan kek lain.kek ada sarang banyak.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. bila sebut mee tiau ingat mak akak kat kampung di johor..dia pun sebut mee tiau tapi org penang kata kuetiau hahaha..(tak sabar nak balik kampung ..nak raya ngan mak hehe)

    ReplyDelete
  5. kniedaz~hehe.mmg org johor panggil mee tiaw kan.smp penang kena panggil kuew tiaw.kalau tak nti dia campur mee kuning+kuew tiaw, jadikla mee tiaw.hehe

    ReplyDelete
  6. i suka apam gula hangus sgt2..tp hi-carb..jrg2 amek nak jg badan kononya..huhu

    ReplyDelete

Komen jangan tak komen. Siapa komen, saya bagi 20 sen..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails